Bomandsblog

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for søgemaskineoptimering og er et rigtigt vigtigt område, som man bør fokusere på lige meget hvilken hjemmeside, blog eller webshop man har, hvis man gerne vil blive fundet på søgemaskinerne.

Man kan kort sagt kalde det optimeringsarbejde, da man både kan lave intern og ekstern SEO for et websted. Man sørger for ved søgemaskineoptimering, at ens websted passer så godt som muligt til de algoritmer Google bruger i deres søgemaskine.

hvad-er-seo

Det er som sådan ikke svært, at lave søgemaskineoptimering, da det er noget de fleste kan finde ud af eller i hvert fald kan få lært. Det der er svært og tager lang tid er, hvis der er nogle specifikke søgeord du gerne vil ranke godt på i søgemaskinerne, men hvor der er meget hård konkurrence.

Det kunne være på søgefraser som ”rejser” eller ”hårde hvidevarer”, hvor mange store og prominente firmaer ligger godt i søgemaskinerne, vil det kunne blive rigtig svært for et helt nyt websted, at konkurrere imod dem.

Når alt kommer til alt kommer det dog i sidste ende an på, hvor godt og detaljeret man kender til søgemaskineoptimering og detaljerne i det. For nogle websteder der ønsker at ranke bedre kan enkelte kommaer eller sågar ord, som byttes rundt være nok til at give en eller flere placering bedre i Google.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan tage rigtig lang tid, at opnå gode placering i søgemaskinerne, hvis det er et ord med meget høj konkurrence. Dermed kan det bedre betale sig for en helt ny spiller på markedet, at prøve og ramme nogle andre søgefraser, der relatere til samme emne med høj konkurrence, men hvor der ikke er ligeså høj en konkurrence.

Hvis vi tager eksemplet før med en høj konkurrence på søgeordet ”rejser”, kunne det i stedet være en idé at fokusere på det, der også bliver kaldt for long tail søgeord. Et eksempel på dette kunne være ”Rejser til Spanien”, hvor der med stor sandsynlig ikke er ligeså høj en konkurrence, som på det tunge ord ”rejser”.

Du skal dog stadig huske at vælge de rigtige ord for din hjemmeside. For hvem gider ranke godt på en søgning, hvis det ingen søgninger har om måneden? Det er derfor vigtigt, at du får lavet en grundig og gennemarbejdet søgeordsanalyse for dit websted, da der er stor forskel på, hvor mange der søger på de forskellige ord. Får du lavet en god søgeordsanalyse, vil dit optimeringsarbejde også være en del nemmere og så du ved, hvilke søgeord du skal være synlig på.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *