Bomandsblog

5 tips til at forbedre brugervenligheden på din hjemmeside

5 tips til at forbedre brugervenligheden på din hjemmeside! Er brugervenlighed egentlig vigtig? Ja, uden tvivl. Vi kan faktisk med sikkerhed sige, at brugervenlighed er et must på din hjemmeside, hvis du vil have tilfredse brugere – og dermed kunder i butikken. Emnet ”5 tips til at forbedre brugervenligheden på din hjemmeside” kan være interessant af mange grunde. Har du fx en iværksætter i maven og vil gerne vide mere om, hvordan du opbygger en hjemmeside? Eller har du allerede en hjemmeside, men vil gerne holde dig opdateret om emnet? Så får du her vores 5 tips til at forbedre brugervenligheden på din hjemmeside.

Hurtig download

Det er altafgørende for besøgstallet på din hjemmeside, at den downloades hurtigt. Og jo hurtigere, jo bedre. Hurtig download er en af de ting, som brugere efterspørger, eller måske nærmere sagt – det, de kræver. Går der for lang tid, inden din hjemmeside popper frem på deres skærm, er de nemlig allerede ude af ”døren” og på vej videre. De søger efter deres informationer et andet sted – og ofte lander de så på dine konkurrenters hjemmeside i stedet for din. Og det er få sekunders downloadtid, vi snakker om, så husk at få tjekket op på det. På internettet finder du gratis tjenester, hvor du kan teste din hjemmesides downloadtid. Og ikke mindst, så kan du få en indikation om, hvad der gør din hjemmeside langsom.

Mobilvenlig version

Utrolig mange brugere anvender deres mobil til at søge og arbejde på internettet. Og derfor er det vigtigt, at du medtænker en mobilvenlig hjemmeside. Brugerne bliver frustrerede, hvis de oplever en alt for lille tekst, har svært ved at finde links eller skal scrolle og scrolle fra side til side og op og ned for at se alt indholdet. Så hurtigt som brugerne har fundet din hjemmeside, så hurtigt kan de også forsvinde igen, hvis alt ikke spiller.

Den gode navigation

Navigation er vigtig, så brugerne ikke farer vild på din hjemmeside. Sørg for at have gode overskrifter, som guider brugerne hele vejen. Finder brugerne ikke hurtigt det, som de skal bruge, kan du vinke farvel til dem – ikke bare for denne gang, men formentlig også fremover. 

Det genkendelige design

Både for genkendeligheden og brugervenlighedens skyld vil det være mest optimalt at bruge et gennemgående design på både hovedside og undersider. Brugerne skal aldrig være i tvivl om, at de stadig er på din hjemmeside.

Sproget i brug

Sproget skal have den effekt at få brugerne til at blive på din hjemmeside, ikke skræmme dem væk. Spild derfor ikke deres tid med kringlede formuleringer og svære fagord. Brug sproget i sin enkelhed og skriv korte og præcise sætninger om det, det hele handler om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *